In 5 seconden naar 250 km/u

De Italiaanse autobouwer Ferrari maakt niet alleen supersnelle auto’s, hij bouwt ook supersnelle achtbanen. In een pretpark in Abu Dhabi staat een achtbaan die in nauwelijks 5 seconden een topsnelheid haalt van 250 km/u.

“Na de eerste helling komt het karretje zo snel naar beneden dat ik vreesde dat mijn ogen eruit zouden rollen”, zegt een reporter van “The Daily Mail” die een proefrit mocht maken op de achtbaan. Lang duurt het ritje op de achtbaan niet, na amper negentig seconden is het volledige traject van 2 kilometer afgelegd.

Passagiers kunnen op de achtbaan plaatsnemen in miniaturen van de bekende Formule 1-voertuigen van Ferrari. Door de ontzettend hoge snelheden die gehaald worden, moeten de mensen in de voertuigen rekening houden met enkele veiligheidsmaatregelen. Zo wordt geadviseerd om armen en benen binnen boord te houden en het hoofd zo ver mogelijk achterover te drukken.

De achtbaan, “Formula Rosso” gedoopt, is voor iedereen toegankelijk. Wie groter is dan anderhalve meter betaalt 45 euro voor de rit van 90 seconden. Wie kleiner is, moet 33 euro neertellen.

lees ook