Klara viert verjaardag met "Iedereen klassiek"

Klara viert op zaterdag 4 december zijn tiende verjaardag met de actie "Iedereen klassiek". De culturele radiozender van de VRT wil overal klassieke muziek laten weerklinken. Er zal een dag lang live uitgezonden worden vanuit het Osterriethhuis in Antwerpen.

Klara heeft tien bekende ambassadeurs (o.a. Annemie Struyf, Tom Kestens, Frank Deboosere en Inge Vervotte) aangesteld om van de actie "Iedereen klassiek" een succes te maken.

Tom Kestens zal proberen de "Turkse mars" van Mozart op alle radiozenders van de VRT te draaien. Inge Vervotte zal klasieke muziek promoten bij Belgacom, NMBS en bpost.

Klara blaast tien kaarsjes uit op zaterdag 4 december. De zender zal van 9 tot 19 uur live uitzenden vanuit het Osterriethhuis op de Antwerpse Meir. 's Avonds zendt Klara de vijfde symfonie van Prokofjiev uit, die deFilharmonie live brengt vanuit deSingel in Antwerpen.