Krijgt Aalst een themapark over carnaval?

De stad Aalst denkt aan een themapark rond carnaval, dat pas erkend werd als werelderfgoed door de Unesco. Daarin moet interactiviteit centraal staan.

Aalst heeft momenteel al een Carnavalmuseum, maar dat is nogal klein en statisch, vindt burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V). Om het carnaval beter te promoten, denkt de stad aan een themapark waar beleving centraal staat en waar mensen ook buiten de carnavalsperiode terechtkunnen.

"Het Aalsterse carnaval is meer dan het feest alleen. Je hebt ook de historische betekenis, het maken van de wagens, al de inspanningen die daarvoor geleverd worden... We willen dat allemaal samenbrengen in één concept waar de interactiviteit centraal staat", zegt Uyttersprot.

Een pretpark met attracties zoals Disneyland of Plopsaland wordt het niet, maar er zijn wel mogelijkheden, vindt de burgemeester. "We hebben de praalwagens, we hebben de kostuums,... Het is nu zaak om uit te denken hoe we alles het best in de praktijk kunnen omzetten."