Negen jaar cel voor "campusverkrachter"

In Antwerpen is een 30-jarige man tot 9 jaar cel veroordeeld voor een verkrachting en drie aanrandingen. Hij pleegde het merendeel van de feiten op een campus van de Universiteit Antwerpen. De man werd eerder al veroordeeld voor zedenfeiten.

Een half jaar geleden sleurde de man een 21-jarige studente geneeskunde van haar fiets op de campus van de Universiteit Antwerpen. Hij bedreigde het meisje met een mes en verkrachtte haar. Op basis van DNA-materiaal op het slachtoffer kon de man eind mei gearresteerd worden. Zijn DNA bevond zich in de databank na een eerdere veroordeling voor zedenfeiten.

Toen het nieuws bekend raakte, deden nog vier slachtoffers aangifte. Drie studentes waren op hetzelfde fietspad aangevallen door een man die plots uit de struiken sprong. Ze konden alle drie ontkomen. Een vierde minderjarig slachtoffer was hetzelfde overkomen in Schilde, ook zij kon ontsnappen. Bij de man thuis werden kinderporno en foto’s van in de omgeving van de campus fietsende meisjes aangetroffen.

De beklaagde bekende volgens de rechtbank zonder schaamte, schuld, berouw of empathie voor de slachtoffers. Hij gaf ook spontaan feiten van exhibitionisme toe: hij had zich langs hetzelfde fietspad gemasturbeerd als er studentes voorbijkwamen. Volgens een gerechtsdeskundige is het gevaar op recidive groot. Naast de celstraf van negen jaar, een jaar minder dan gevorderd was, moet hij de verkrachte studente een voorlopige schadevergoeding van 7.500 euro betalen en aan haar ouders 2.000 euro. Tot slot wordt hij ook voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten.