Partij van Wilders heeft personeelsproblemen

In Nederland stapt PVV'er James Sharpe op als Tweede Kamerlid. De partijgenoot van Geert Wilders (foto) raakte in opspraak toen bleek dat zijn bedrijf in Hongarije beboet is voor het misleiden van klanten. Hij is de tweede PVV'er in korte tijd die in nauwe schoentjes raakt.

Sharpe zegt dat hij uit eigen beweging opstapt. Hij is de "aanvallen op zijn integriteit" beu, zo laat hij in De Telegraaf weten. "Ik heb niets te verbergen. Dit is absoluut mijn eigen beslissing. Ik kan me niet meer focussen op mijn werk", aldus Sharpe in de krant.

De partijgenoot van Wilders raakte dinsdag in opspraak toen bleek dat zijn bedrijf in 2008 in Hongarije bestraft is voor het misleiden van klanten met sms-berichten. Begin dit jaar was er weer een boete. Daarnaast beweert een atleet dat oud-hordeloper Sharpe hem twintig jaar geleden met een sportschoen met spikes geslagen heeft.

Afgelopen week kwam ook een andere PVV'er, Eric Lucassen, in opspraak omdat hij als militair is veroordeeld wegens ontucht met een ondergeschikte. Bovendien hebben zijn vroegere buren aangifte gedaan vanwege intimidatie en bedreigingen. De man mocht van Geert Wilders lid blijven van de fractie.