Sarah Palin: "Ik kan Obama kloppen in 2012"

Sarah Palin, in 2008 nog de running mate van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain, zegt in een interview dat ze bij de presidentsverkiezingen van 2012 kan winnen van huidig president Barack Obama. Palin overweegt om een gooi te doen naar de Republikeinse kandidatuur.

"Ik kijk naar de toestand van het land", zegt de voormalige gouverneur van Alaska in een interview met de zender ABC. "Ik probeer na te gaan of het een goede zaak zou zijn voor mijn land en voor mijn familie", zegt Palin. "Ik kan Obama verslaan."

Al langer wordt gesuggereerd dat Palin zou strijden voor de Republikeinse kandidatuur voor de presidentsverkiezingen. Ze kan alvast rekenen op de steun van de ultraconservatieve Tea Partybeweging, die het niet slecht deed bij de tussentijdse verkiezingen in de VS. Begin 2012 start de race naar de nominatie. Ook voormalig kandidaat Mitt Romney zou zich opnieuw in de strijd om de nominatie willen werpen.