Verdacht pakket op vliegtuig naar Duitsland

In Namibië, in het zuiden van Afrika, is een verdacht pakket gevonden op een vliegtuig met bestemming Duitsland. Dat heeft de Duitse gerechtelijke politie laten weten.

De veiligheidstroepen op de luchthaven van de Namibische hoofdstad Windhoek ontdekten in het pakje batterijen, die via kabels met een ontsteking en een tikkend uurwerk verbonden waren. Het pakket wordt nu onderzocht. "We zullen pas na analyse weten of het om een bom gaat of niet", zegt de politie.

De passagiers van de chartervlucht naar München werden voor de vlucht nogmaals gecontroleerd. Ze zijn intussen veilig en wel in München geland.

Terreurdreiging

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière had er gisteren nog voor gewaarschuwd dat er een verhoogd risico is op aanslagen in Duitsland. Die informatie kwam van buitenlandse veiligheidsdiensten. Op basis van die aanwijzingen is de veiligheid op luchthavens en stations verhoogd (foto).

Vandaag vergadert De Maizière met zijn collega's van de deelstaten over verdere maatregelen om de terreurdreiging tegen te  gaan.