Wat wordt de naam van Poetins nieuwe hond?

De Russische premier Vladimir Poetin doet er alles aan om zijn imago van stoere jongen kracht bij te zetten. Zwemmen in ijskoud water of in blote bast paraderen in de Siberische wildernis, de beelden zijn de wereld rondgegaan. En toch heeft ook Poetin een klein hartje.

Dat bleek deze week tijdens een bezoek aan Bulgarije. Nadat hij in de Bulgaarse hoofdstad Sofia enkele belangrijke energiecontracten had afgesloten, kreeg hij uit handen van zijn Bulgaarse ambtsgenoot Boyko Borisov een puppy cadeau. Liefdevol hield hij de hond, een drie maanden oude karakachan, vast in zijn armen en gaf hij het beest een zoen op zijn snuit.

De hond, voorlopig Yogo genoemd, zal binnenkort een naamsverandering ondergaan. Poetin heeft namelijk op zijn website een oproep gelanceerd aan zijn landgenoten om een nieuwe naam te bedenken voor de trouwe viervoeter.

Yogo zelf heeft zich op de terugvlucht naar Moskou alleszins voorbeeldig gedragen, zo laat de woordvoerder van Poetin weten. “Hij weet zich ook zeer snel aan te passen aan zijn nieuwe leefwereld in Moskou”, aldus de woordvoerder.

lees ook