4.415 euro schadevergoeding voor crematie ring

Een begrafenisondernemer uit Lier moet de nabestaanden van een overleden vrouw 4.415 euro betalen omdat hij de vrouw cremeerde met haar diamanten ring aan.

De vrouw verbleef in een woon- en zorgcentrum in Lier en overleed daar in juni 2007. Enkele dagen later werd ze gecremeerd. Volgens de nabestaanden ging daarbij een waardevolle diamanten ring verloren en beging de begrafenisondernemer een professionele fout. Het is immers zijn taak om na te gaan of de overledene geen voorwerpen meer bij zich heeft die niet voor crematie bestemd zijn en om die terug te bezorgen aan de familie.

De begrafenisondernemer voerde aan dat er geen objectieve bewijzen waren dat de vrouw de ring nog bij zich had. Het hof vond het echter bewezen dat hij in de fout ging en veroordeelde hem tot de betaling van 4.415 euro. De nabestaanden moeten echter op hun beurt nog de factuur van de crematie betalen, wat op 4.691 euro uitkomt. Dat betekent dat de familie nog het verschil van 276 euro moet bijpassen.