"Poortrammer" De Crem opgenomen in psychiatrie

De 53-jarige man uit Aalter die begin mei met zijn auto inreed op de garagepoort van minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V), is opgenomen in de psychiatrie. De voorbije zes maanden zat hij in de gevangenis omdat er geen plaats was in een instelling.

De man probeerde op 3 mei 2010 in de vroege ochtend binnen te rijden bij minister De Crem (foto) in Aalter. Hij ramde de garagepoort, maar die begaf het niet. De man die een verwarde indruk gaf, werd al snel opgepakt.

In juni werd hij geïnterneerd door de Gentse raadkamer, maar hij bleef gewoon in de gevangenis zitten omdat er nergens plaats was voor hem. Intussen was er volgens zijn advocaat zo goed als geen begeleiding voor de psychiatrische patiënt. Naar verluidt werd de man kalm gehouden met zware spierverslappers en antidepressiva. Na zes maanden in de gevangenis is hij nu overgeplaatst naar de psychiatrische instelling Sint-Amandus in Beernem, in West-Vlaanderen.

Pieter De Crem heeft ondertussen een schadevergoeding gekregen voor zijn beschadigde poort en kreeg ook excuses van de moeder van de dader.