"We mikken op de top vijf in Minsk"

Jill & Lauren, de Belgische kandidaten voor het Junior Songfestival, hebben de voorlaatste repetitie voor de finale van de liedjeswedstrijd afgewerkt. Zaterdag nemen ze met "Get up!" deel aan de finale van het Junior Songfestival.

Jill & Lauren hebben een goede beurt gemaakt op de generale repetitie in Minsk. Hun schoenen kregen een extra antisliplaag tegen het gladde podium aangemeten. Jills kapsel zal vanavond nog eens extra onder handen genomen worden voor de allerlaatste repetitie.

"We mikken op een plaats in de top vijf", klinkt het ambitieus vanuit Wit-Rusland. Veertien landen nemen morgen deel aan de wedstrijd.

Gisteravond zijn de Belgische meisjes naar een fastfoodrestaurant gegaan om een hamburger te verorberen. Daarna gingen ze samen met de andere deelnemers naar het circus. "Het was lang geleden dat we nog eens naar het circus waren gegaan. Het was ook leuk om onze ouders terug te zien", klinkt het.

Jill & Lauren komen morgen als negende act aan bod in Minsk. Het Junior Songfestival wordt zaterdag live uitgezonden op Eén om 20.15 uur. Zondagvoormiddag wordt de uitzending herhaald op de jongerenzender Ketnet.