Meer dan 2.000 foetussen gevonden in Thailand

In Thailand hebben politieagenten de resten van meer dan 2.000 foetussen ontdekt in een boeddhistische tempel. Vermoedelijk gaat het om illegale abortussen.
Reddingswerkers worden ingeschakeld om de resten te verzamelen.

Eerder deze week werden al de resten van zo'n 350 foetussen gevonden in een ander deel van de tempel. Nu ontdekte de politie er nog veel meer in het mortuarium van de tempel.

Enkele mensen zijn opgepakt. Sommigen hebben bekend dat ze geld kregen om bij ziekenhuizen de foetussen te gaan ophalen en naar de tempel te brengen. Ze zouden 16 dollar per foetus gekregen hebben. Ook twee medewerkers van de tempel zelf zijn gearresteerd. De politie is een onderzoek gestart naar abortusklinieken in het land.

Abortus is illegaal in Thailand, tenzij de zwangerschap het gevolg is van een verkrachting of tenzij het leven van de moeder in gevaar is. De ontdekking van de foetussen doet vragen rijzen bij de abortuswetgeving in het land. Doordat het illegaal is, lopen vrouwen die een abortus laten uitvoeren in illegale abortusklinieken gevaar, zeggen activisten.