Opnieuw treinen tussen Brussel en Amsterdam

Door een ontspoorde goederentrein nabij Roosendaal in Zuid-Nederland is het treinverkeer verstoord geweest. Tussen Brussel-Zuid en Amsterdam reden een tijd geen treinen. Intussen is het treinverkeer hersteld al kunnen er nog vertragingen voorkomen.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse politie stonden er van de ontspoorde trein drie wagons naast de rails en drie dwars op de rails. Er waren geen passagiers betrokken bij het ongeval. De goederentrein was leeg, waardoor er ook geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Over de oorzaak van de ontsporing is nog niets bekend.

Door het ongeval reed de trein van Amsterdam naar Antwerpen en Brussel niet. Reizigers richting Amsterdam moesten gebruikmaken van de stoptrein tussen Antwerpen en Roosendaal. Daarnaast werd er tussen Roosendaal en Dordrecht een vervangende busdienst ingelegd. De Thalys reed wel.

In Nederland zelf reden er geen treinen op de trajecten Roosendaal-Breda en Roosendaal-Lage Zwaluwe.