Ruime schadevergoeding voor pesters na ontslag

Drie werknemers van het bedrijf MACtac in Soignies, waar een arbeider jarenlang extreme pesterijen door zijn collega's moest ondergaan, hebben na hun ontslag een ruime schadevergoeding gekregen. Een van hen kreeg 250.000 euro, schrijft Het Laatste Nieuws.

De arbeider die gepest werd, was in 2002, toen de pesterijen al drie jaar aan de gang waren, naar de directie gestapt. De man werd toen overgeplaatst, maar de pesters zelf bleven toen ongemoeid. Toen het slachtoffer in 2008 de videobeelden van de pesterijen in handen kreeg en die aan de directie liet zien, besloot die om drie pesters op staande voet te ontslaan.

De drie stapten daarop naar de rechtbank om hun ontslag aan te vechten en ze kregen gelijk. Volgens de rechter waren de videobeelden al zes jaar oud en was er dus geen "dringende reden" meer voor het ontslag. Een van de drie kreeg een schadevergoeding van 250.000 euro, de twee anderen kregen kleinere bedragen.