Sommers en Van het Groenewoud in Eregalerij

De Vlaamse zangers Willy Sommers en Raymond van het Groenewoud worden opgenomen in de Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers van Radio 2. De VRT-radiozender heeft ook aangekondigd dat er vier nieuwe nummers opgenomen worden in de galerij van Vlaamse klassiekers.

Het muziekevenement "Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers" van Radio 2 is op 9 december aan zijn 11e editie toe in het Casino van Oostende. Tijdens de show worden Raymond van het Groenewoud en Willy Sommers gelauwerd voor hun volledige carrière. Ze worden opgenomen in de Eregalerij voor hun "Leven vol muziek".

Willy Sommers wordt gelauwerd omdat hij vanaf de jaren 70 een vaste waarde is in de Vlaamse showbizz. "Met zijn grootste hit "Zeven anjers, zeven rozen", werd hij op slag een tieneridool. Als succesvol zanger werd hij de gangmaker van het legendarische programma "Tien om te zien". Een plaats in de Eregalerij dus voor de zanger met de grootste fanclub van Vlaanderen", meldt Radio 2.

Raymond van het Groenewoud wordt door Radio 2 omschreven als "de godfather van de Vlaamse rock-'n-roll". "Hij houdt van veel muziekskes, en wie doet hem dat na? Met goedgekozen pennentrekken zingt hij zowel over de grote dromen als de kleine kantjes. En niemand in het Nederlandse taalgebied beschrijft zo mooi alle facetten van de liefde als dit Valentijnskind", klinkt het.

Er zullen ook vier nieuwe Vlaamse klassiekers worden toegevoegd aan de Eregalerij. Het gaat om "Natasha" (Johan Stollz), "You" (Scooter), "Jennifer Jennings" (Louis Neefs) en "Mia" (Gorki).