Verdacht pakket in Namibië was "veiligheidstest"

Het verdachte pakket dat gisteren werd onderschept op de luchthaven in Namibië, was een "test voor de veiligheidsmaatregelen". Dat zegt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière. Duitsland onderzoekt nog wie de test heeft opgezet.

De veiligheidstroepen op de luchthaven van de Namibische hoofdstad Windhoek ontdekten gisteren een pakje, met daarin batterijen die via kabels met een ontstekingsmechanisme en een tikkend uurwerk verbonden waren. De koffer zat in een vliegtuig met bestemming München.

Eergisteren had De Maizière overigens de veiligheid op stations en luchthavens in Duitsland laten verhogen. De veiligheidsdiensten hadden immers aanwijzigingen over een hogere terreurdreiging.

Nu blijkt dat het pakketje in Namibië een test voor de veiligheidsdiensten was. Het gaat om een koffer die in de Verenigde Staten werd gemaakt. Maar het is ook mogelijk dat de test werd opgezet door de inlichtingendiensten van een Afrikaans land.