Wapen gevonden in buurt moordpartij Wemmel

Een man die in de buurt woont van het gezin in Wemmel dat zondagavond vermoord werd, heeft in zijn voortuin een wapen gevonden. Het is nog niet duidelijk of het gaat om het moordwapen.

Het zou gaan om een wapen van een licht kaliber. De daders zouden bij de moorden overigens geen zware wapens hebben gebruikt. De politie onderzoekt nu of het gaat om het moordwapen.

Vanavond hebben 150 mensen, vooral vrienden en kennissen, een wake gehouden aan de woning van het vermoorde gezin. Het ging om een initiatief van het koor waar de zoon van het gezin deel van uitmaakte.

Zondagavond werden de vader, de moeder en de zoon van het gezin vermoord door twee of drie gewapende mannen. Die zijn met twee auto's aan de haal gegaan. Een van die auto's is maandag teruggevonden in Luxemburg met een 25-jarige man achter het stuur. Die werd opgepakt, maar ontkent elke betrokkenheid.