9 toeristen komen om bij busongeval in Egypte

Bij een ongeval met een bus zijn gisteravond in Egypte 9 toeristen omgekomen en 36 anderen gewond geraakt. Bij de dodelijke slachtoffers zouden 3 Russen en 2 Oekraïeners zijn. Van de anderen is de nationaliteit nog niet bekend. Er is ook een Belgische vrouw lichtgewond.

De Belgische vrouw is ongeveer 30 jaar en ze was op reis in Egypte. Dat meldt de woordvoerder van Buitenlandse Zaken Patrick Deboeck.

"De vrouw liep kneuzingen op bij het ongeval en werd overgebracht naar het militaire ziekenhuis van Kaïro. Haar toestand is niet zorgwekkend, maar ze is wel in shock. De lichtgewonde vrouw zal haar reis niet voortzetten, maar naar België terugkeren", laat de woordvoerder weten.

Het ongeval gebeurde op weg naar de toeristische trekpleister Hurghada, op de westkust van de Rode Zee. De busbestuurder zou de controle over het stuur hebben verloren. In Egypte komen er jaarlijks 8.000 mensen om in het verkeer door roekeloos rijgedrag. Bij een zwaar busongeluk twee jaar geleden zijn ook zes Belgische toeristen verongelukt.