Armenië wint 8e Junior Songfestival

Armenië is de winnaar van het 8e Junior Songfestival. Vladimir Arzumanyan kon vanuit de Wit-Russische hoofdstad Minsk Europa overtuigen met zijn liedje "Mama". De Belgische inzending Jill & Lauren strandde met "Get up" op de 7e plaats.

De Armeense kandidaat die volgens commentatoren Kristien Maes en Tom De Cock "droomt van een duet met Stevie Wonder" zong een liedje over zijn mama. Hij kreeg in totaal 120 punten. Liza Drozd & Sasha Lazin, het duo uit Rusland, strandde op de 2e plaats (119 punten) met een nummer "over de chemie tussen jongens en meisjes". Tom De Cock omschreef hen als "Barbie en Ken in het klein". Sonja Skoric, "een romantische ziel" uit Servië, eindigde op de 3e plaats (113 punten).

Jill & Lauren (foto in tekst), de oudste deelnemers, eindigden op de 7e plaats met hun nummer "Get up", hoewel ze gehoopt hadden op een plaats in de top 5. De meisjes kregen in totaal 61 punten. Het Belgische duo kreeg 12 punten van Nederland, 8 van Macedonië, 6 van Zweden, 5 van Litouwen en Servië, 4 van Malta, 3 van Wit-Rusland en Moldavië 2 van Georgië en 1 van Rusland. Elk land kreeg ook 12 punten bij het begin van de puntentelling.

De Georgische "baby Lady Gaga" Mariam Kakhelishvili, die vooral tot topfavoriet was uitgeroepen, eindigde op de 4e plaats.

De puntentelling bleef tot aan het eind spannend. Het publiek en een professionele jury hebben beslist over het resultaat. De professionele jury gaf al punten na de generale repetitie. De opbrengst van de televoting van het publiek ging integraal naar Unicef.

Het scorebord

01. Armenië: Vladimir Arzumanyan - "Mama" - 120 punten
02. Rusland: Sasha Lazin & Liza Drozd - "Boy and girl" - 119
03. Servië: Sonja Skoric - Carobna noc/Magical night - 113

04. Georgië: Mariam Kakhelishvili - "Mari dari - 109
05. Wit-Rusland: Daniil Kozlov - "Muzyki svet" - 85
06. Litouwen: Bartas - "Oki-doki" - 61
07. België: Jill & Lauren - "Get up" - 61
08. Moldavië: Stefan Roscovan - "Ali Baba" - 54
09. Nederland: Senna & Anna - "My family" - 52
10. Letland: Sarlote & Sea Stones - "Viva la dance" - 51
11. Zweden: Josefine Ridell - "Allt jag vill ha" - 48
12. VJR Macedonië: Anja Veterova - "Eooo, eooo" -  38
13. Malta: Nicole Azzopardi - "Knock knock.. Boom! boom!" - 35
14. Oekraïne Yuliya Gurskaya - Miy Litak - 28