"Karakter"-producent maakt "Duitse bruiloft"

De Nederlandse producent Laurens Geels ("Karakter") gaat samen met de Duitse regisseur Anno Saul het boek "Duitse bruiloft" van Pieter Waterdrinker verfilmen. De opnames moeten begin volgend jaar plaatsvinden in Nederland en Duitsland.

Voor de hoofdrollen praat Geels momenteel met Fedja van Huêt, Jan Decleir en Betty Schuurman die ook al de hoofdrollen in de met een Oscar bekroonde film "Karakter" speelden. Ook met de Duitse acteur Ulrich Tukur ("Das Leben der Anderen", "Das weisse Band") wordt er gepraat.

De tragikomedie gaat over de bruiloft tussen de dochter van een Duitse worstenmaker en de zoon van een Nederlandse hoteleigenaar eind jaren 50. Tijdens het feest komt aan beide kanten flink wat oud oorlogszeer naar boven.

Het scenario is geschreven door producent Geels en de Nederlandse scenarist Menno Meyjes. De kosten bedragen 4,1 miljoen euro. Dat geld komt van Duitse, Belgische en Nederlandse financiers, stelt Geels. Distributeur Benelux Film zal de film in Nederland uitbrengen.

"Duitse bruiloft" werd onlangs naar het Engels vertaald. De jury van de prestigieuze Impac Literary Award maakte de voorbije week bekend dat de vertaling dit jaar kans maakt op de prijs.