Bestuurster tegen hoogtewerker maakt stuurfout

De bestuurster van de auto die gisteren tegen een hoogtewerker op de E40 in Erembodegem reed, maakte een stuurfout. Dat zegt het parket van Dendermonde. Drie mensen, de inzittenden en de arbeider in de hoogtewerker, raakten gewond.

Gisteren rond 16.30 uur reed een auto tegen een hoogtewerker die herstellingen uitvoerde aan de verlichting op de middenberm van de E40 richting Brussel. Een 53-jarige arbeider van de hoogtewerker raakte ernstig gewond, maar is buiten levensgevaar.

"Volgens de eerste vaststellingen van de deskundige was er geen sprake van overdreven snelheid, maar gaat het om een stuurfout", aldus Renzo Ottoy van het parket van Dendermonde. "Er waren nochtans drie signalisatiewagens aanwezig, waarvan er twee kort voor de hoogtewerker gepositioneerd waren."

De bestuurster, een 30-jarige vrouw uit Erembodegem, en haar twee jaar oude dochtertje werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval en de opruimwerken veroorzaakten hinder op de snelweg tot 20 uur.