Blijvend Applaus voor Paul van Vliet

De Nederlandse cabaretier Paul van Vliet (75, archieffoto) heeft in Amsterdam de Blijvend Applaus Prijs 2010 gekregen van de voormalige televisiepresentatrice Mies Bouwman.

De carrièreprijs is volgens de jury een waardering "voor zijn uitgebreide en veelzijdige oeuvre dat niet alleen een aantal onvergetelijke types, zoals Majoor Kees en Bram van de Commune heeft opgeleverd, maar ook wonderschone liedjes als "De zee" en "Meisjes van 13"."

Bij de prijs hoort een geldbedrag  van 5.000 euro en een bronzen beeldje van kunstenares Iris Le Rütte. Het beeld stelt een nar voor met een spiegelgezicht. "Net zoals deze zot met scherts en luim dat doet, houden ook podiumkunstenaars op eigen wijze hun publiek vaak een spiegel voor", aldus de stichting Blijvend Applaus Prijs.

Van Vliet kreeg in 2008 ook al de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap van koningin Beatrix voor zijn hele carrière. Vorig jaar ging de Blijvend Applaus Pris naar actrice Ellen Vogel. Het is de 10e keer dat de prijs werd toegekend.