Daniel Day-Lewis speelt president Lincoln

De Britse acteur Daniel Day-Lewis (53) gaat Abraham Lincoln (1809-1865) spelen in een nieuwe film van Steven Spielberg. Als voorbereiding op zijn rol van voormalige president van de Verenigde Staten heeft hij al enkele historische sites in Illinois bezocht.

"Ik ben dankbaar dat onze paden eindelijk kruisen", zegt Spielberg. Hij looft Day-Lewis als een groot acteur. De Brit heeft 2 Oscars gewonnen, voor zijn vertolkingen in "My left foot" (1989) en "There will be blood" (2007).

De film "Lincoln" zal zijn gebaseerd op het boek "Team of rivals" van Doris Kearns Goodwin en vertelt onder meer het verhaal van de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865). Day-Lewis bezocht intussen al de staat Illinois waar de politieke carrière van de 16e president van de VS begon. Hij ging er onder meer naar het Abraham Lincoln Presidential Museum en the Old State Capitol.

De opnames voor de film zouden volgende herfst moeten beginnen. Eind 2012 zou de film in de zalen komen.