Politie pakt twee skimmers op in Brussel

Een patrouille van de anti-overvalbrigade van de Brusselse lokale politie heeft gistermiddag twee Bulgaren opgepakt die zich schuldig maakten aan skimming. Dat meldt het Brusselse parket.

Skimming is een techniek waarbij de magneetstrook van bank- en kredietkaarten ongemerkt gekopieerd wordt zodat later met een kopie van de kaart aankopen kunnen worden gedaan.

De Bulgaren hadden twee skimming-apparaten aangebracht op evenveel bankautomaten in de buurt van de Brusselse Graanmarkt. De agenten van de anti-overvalbrigade merkten de twee toestellen op en stelden zich verdekt op bij één van de automaten. Enige tijd later kwam een dame geld afhalen. Maar ze merkte op dat er een skimmingtoestel was aangebracht, verwijderde het en wierp het weg.

De agenten trokken dan maar naar de tweede bankautomaat om op de daders te wachten. Rond 13.30 uur hadden ze succes toen ze twee mannen zagen die het skimmingtoestel verwijderden en opborgen. De twee werden ter plekke opgepakt. Het bleek om Bulgaren te gaan die nog een hoop ander skimmingmateriaal bij hadden. De twee konden niet anders dan bekennen dat zij de toestellen hadden aangebracht.