"Fenomeen met mix van muziek en mode"

De Amerikaanse popster Lady Gaga heeft haar eerste van twee concerten in het Sportpaleis in Antwerpen afgewerkt. Evert Venema van Radio 1 was onder de indruk. Het was vandaag al het derde concert van Gaga in de Scheldestad dit jaar. In mei stond ze er ook al twee keer op het podium in het kader van haar The Monster Ball Tour.

Evert Venema deed net voor het einde van het concert al zijn relaas over het optreden op Radio 1. De radiopresentator was onder de indruk van de show van Lady Gaga.

"Je kan haar vergelijken met Madonna, maar met een groot verschil. Lady Gaga zingt de hele show zelf. Ze gaf dat ook zelf aan. "Weet je waarom je ticket zo duur is? I don't lip-sync (playback, red.)", klonk het. "Ze speelde ook echt piano", aldus Venema.

Het optreden werd gelardeerd met veel showelementen en waanzinnige jurken. "Ze deed me ook denken aan Grace Jones. Ze wisselde voortdurend van outfit en droeg onder meer een prachtige kristaljurk."

Evert Venema zag dat de show goed in elkaar zat en dat de boodschap van Lady Gaga aansloeg bij het publiek. "Wat je moet onthouden is niet dat je van mij houdt, maar dat je van jezelf houdt", klonk het op een gegeven moment. "Ze moet volgens mij nog de nummers schrijven waarmee ze over twintig jaar herinnerd zal worden, maar ze is een fenomeen. Met haar mix van mode, muziek en performance wil ze voor een poprevolutie zorgen en dat gevoel krijg je wel", besluit Venema.

Morgenavond staat Lady Gaga opnieuw op het podium van het Sportpaleis.