Al 240 miljoen euro voor nieuwe "Harry Potter"

De nieuwe "Harry Potter"-film heeft wereldwijd al 240 miljoen euro opgebracht tijdens zijn eerste week in de zalen. "Harry Potter and the deathly hallows: part 1" speelt momenteel in meer dan 50 landen. In de Verenigde Staten en Canada deed de film het beter dan zijn voorgangers in de reeks.

In de Verenigde Staten en Canada brak de film het record voor beste openingsweekend in de reeks. "Harry Potter and the deathly hallows: part 1" bracht tijdens zijn openingsweekend 91 miljoen euro op. Dat is meer dan "Harry Potter and the goblet of fire" (2005). Die film bracht 74 miljoen euro op tijdens zijn eerste weekend.

"Harry Potter and the deathly hallows" is gebaseerd op het laatste boek van auteur J.K. Rowling in de reeks over de leerling-tovenaar. De film is in twee delen verfilmd. Deel twee komt in de zomer in de zalen. De vorige zes films gebaseerd op de boeken van Harry Potter brachten in totaal 3,9 miljard euro op.