Dodental in Cambodja is opgelopen tot 378

Het aantal doden na de paniekgolf op een brug in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh is opgelopen tot 378. Ongeveer 755 anderen raakten gisteren gewond tijdens het incident, dat plaatsvond tijdens het traditionele Waterfestival.

Het drama gebeurde op een brug (foto) naar een eilandje in de Mekong-rivier, waar het Waterfeest zijn laatste dag inging. Er werd een concert gehouden en op een gegeven ogenblik trachtten duizenden mensen in paniek naar het vasteland te geraken en vertrappelden daarbij een aantal mensen.

Veel mensen sprongen ook in het water om aan het gedrang te ontkomen. Veel slachtoffers verdronken of raakten geëlektrocuteerd. De meeste doden zijn vrouwen en jongeren.

De ziekenhuizen in de Cambodjaanse hoofdstad kunnen de stroom doden en gewonden niet aan, bezoekers en journalisten mogen er niet meer binnen.

In de stad waren miljoenen mensen samengekomen voor het feest, een van de hoogtepunten van het jaar in Cambodja, dat gevierd wordt met bootraces, concerten en vuurwerk. Met het Waterfeest wordt het einde van de moesson of het regenseizoen gevierd.