MACtac mogelijk gedagvaard voor pesterijen

Een van de slachtoffers van de pesterijen in het Waalse bedrijf MACtac overweegt om de onderneming te laten dagvaarden als medeplichtige aan de feiten.

Gisteren getuigden twee slachtoffers op de Franstalige zender RTL-TVI over de extreme pesterijen die ze in het bedrijf MACtac moesten ondergaan. Enkele dagen voordien raakten de pesterijen bekend toen dezelfde zender er beelden van toonde.

Drie verdachten zullen wellicht voor de rechter moeten verschijnen. Een advocaat van een van de slachtoffers wil echter ook MACtac voor de rechtbank dagen. "Toen ik vorige week vernam wat er met het eerste slachtoffer was gebeurd, ben ik alles in een ander daglicht gaan zien", zegt advocaat Henri Vincent.

"Ik stel vast dat die onderneming crimineel is. Er heerst een vorm van geweld die niet getolereerd kan worden, volstrekt abnormaal is en die niet kan bestaan zonder op zijn minst een passieve medeplichtigheid van de directie." Volgens Vincent is er dan ook een grote kans dat het bedrijf als medeplichtige gedagvaard zal worden voor de correctionele rechtbank.