Saint Louis is gevaarlijkste stad van de VS

Saint Louis is momenteel de gevaarlijkste stad van de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de misdaadstatistieken van de FBI. Vorig jaar werd 1 op de 50 inwoners er slachtoffer van een misdrijf. Bekende metropolen als New York en Los Angeles staan niet in de top 100.

Saint Louis is de op een na grootste stad van de staat Missouri en telt zo’n 350.000 inwoners. Het misdaadcijfer ligt er met 2.070 misdaden per 100.000 inwoners ver boven het nationaal gemiddelde van 430 misdrijven per 100.000 inwoners.

De lijst van gevaarlijkste steden in de VS bevat weinig namen met grote weerklank en, verrassend, ook weinig toeristische bestemmingen. De nummer drie, Detroit, is wel een bekende naam, maar dat geldt veel minder voor steden als Camden in New Jersey (op twee), Flint in Michigan (op vier) en Oakland in Californië (op vijf).

Een woordvoerster van de stad Saint Louis reageerde geprikkeld op de ongewenste koppositie van haar stad. Volgens haar was het onderzoek niet goed gevoerd, want er hadden ook geografische en sociologische factoren in rekening gebracht moeten worden.

Veiligste stad in de VS is Colonie in de staat New York. Ook vorig jaar kon het stadje met 80.000 inwoners ten noorden van The Big Apple met de titel pronken. Metropolen als New York, Los Angeles, Dallas, Houston of Washington staan niet in de top 100 van gevaarlijkste steden. New York, vroeger berucht voor zijn criminaliteit, staat pas op plaats 296.