Stakingsposten bij Brink's opgeheven

De werknemers van de waardentransporteur Brink's zijn vanochtend opnieuw aan het werk gegaan. Alle stakingsposten zijn opgeheven. Na een staking van 4 weken werd vrijdag een akkoord bereikt tussen directie en de vakbonden.

Het conflict draaide om het statuut van de werknemers. Dat zijn bedienden, maar de directie wilde er arbeiders van maken. Er komt nu een doorstart van Brink's. De arbeids- en loonvoorwaarden blijven behouden, al is niet duidelijk of dat ook op lange termijn zo blijft. De directie zoekt immers een overnemer en het ziet er naar uit dat er geen enkele overnemer bereid is de stap te zetten als de werknemers vasthouden aan het bediendenstatuut.

Het zal nog wel even duren vooraleer alles weer volgens schema verloopt. De eerste waardetransporten zouden bijvoorbeeld pas woensdag uitrijden.

"Het geld moet uit de koffers worden gehaald, gescreend worden en terug in de veiligheidssystemen gestoken worden. De wagens en routes moeten ook klaargemaakt worden. De komende dagen zullen de banken voorrang krijgen, en zeker BNP Paribas Fortis", zegt vakbondsman Marc Geerinck.

Meest gelezen