"Sorry, ik ben Jeroen Leenders" in première

De nieuwe voorstelling van de Vlaamse cabaretier Jeroen Leenders is in première gegaan in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Het stuk heeft als titel "Sorry, ik ben Jeroen Leenders".

Jeroen Leenders spaart niets of niemand in zijn nieuwe voorstelling. Onder meer de kerk, moslims, de politie en de politiek worden door de mangel gehaald.

"Het gaat dikwijls over wat veel mensen denken, maar niet durven zeggen. En dan merk je aan de reactie van de mensen in de zaal, dat die daar hartelijk om kunnen lachen", zei bezoeker Seppe Zaman na afloop.

Jeroen Leenders won eerder het Leids Cabaret Festival, een van de belangrijkste wedstrijden voor cabaretiers in het Nederlandse taalgebied. In de coulissen van de Arenbergschouwburg verduidelijkte hij de titel van zijn voorstelling. "Die titel is ontstaan in een café. Omdat ik nogal irritant kan zijn, gaf de baas me een T-shirt met daarop "Sorry, ik ben Jeroen Leenders"", aldus Leenders.