Antwerpse Meir duurste straat voor handelaars

De Antwerpse winkelstraat Meir heeft de Nieuwstraat in Brussel voorbijgestoken als duurste straat voor handelaars. Een vierkante meter winkelruimte op een toplocatie kost er 1.700 euro. Dat is 50 euro meer dan in de Nieuwstraat. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur DTZ en is te lezen in de Concentra-kranten.

Een handelaar moet op de Meir voor een gemiddelde winkel van 300 vierkante meter 40.000 euro per maand ophoesten. Daardoor zijn het vooral de grote ketens die er nog een winkel hebben. Er blijven nog twee zelfstandigen over op de Meir: schoenenwinkel West-End en kledingzaak Princess. Zij moeten dan ook geen huur betalen, omdat ze eigenaar zijn van hun pand.

De Nieuwstraat in Brussel krijgt wel nog altijd meer klanten over de vloer, maar de gemiddelde koopkracht van een consument op de Antwerpse Meir is groter. Daardoor is het aanbod er ook iets hoogstaander.

De Meir dankt de titel van duurste winkelstraat aan een stijging van de huurprijzen in 2009 van 6 procent. De Nieuwstraat in Brussel werd maar 3 procent duurder. De top 3 wordt vervolledigd door de Veldstraat in Gent, waar de huurprijzen ter plaatse trappelen.