Apple-1 brengt meer dan 150.000 euro op

Bij Christie's in Londen is een Apple-1 geveild voor 157.133 euro. Het toestel zonder scherm, muis of klavier was de eerste computer die Steve Jobs eind de jaren 70 op de markt bracht.

Experts van Christie's hadden voorspeld dat "het historische relikwie" 175.000 euro zou opbrengen. Met 157.133 euro bleef de verkoop van het toestel iets onder de verwachtingen. Maar de investering loonde toch de moeite. De computer werd van 1976 tot 1977 verkocht voor net geen 500 euro.

De Apple-1 was de eerste computer die verkocht werd met een volledig geassembleerd moederbord. Bij het geveilde exemplaar zat een door Steve Jobs gesigneerde brief.

Het hoogste bod op de veiling bij Christie's in Londen werd uitgebracht door de Italiaan Francesco Boglione. Hij handelde in opdracht van zijn broer Marco Boglione, een verwoed verzamelaar van oude computers.