De Raconteurs is nieuw productiehuis

Het Vlaamse televisielandschap krijgt er een nieuw productiehuis bij: De Raconteurs. Wim Vanseveren (ex-VRT, foto), schrijver Dimitri Casteleyn en ex-Woestijnvissers Lieven Billiet en Paul Van Rooy gaan samen televisie maken.

De makers hebben heel wat ervaring in de televisiewereld. Vanseveren is netmanager van TV1 geweest. Billiet en Van Rooy werkten respectievelijk als monteur en als regisseur voor Woestijnvis. Ook Peter Vandekerckhove is bij het project betrokken. Hij schreef het boek "Meneer doktoor" en werkte mee aan de tv-bewerking ervan.

De Raconteurs hebben al twee projecten in de steigers staan. "Er komen volgend jaar twee van onze producties op het scherm, bij een van de grote zenders", legt Casteleyn uit in De Morgen. Meer details worden echter nog niet gegeven. "Het is aan de zender in kwestie om daarover te communiceren."

Het productiehuis omschrijft zijn programma's als "creatieve verhalentelevisie". "Meneer Doktoor" is het voorbeeld van het soort televisie dat ze willen maken.