De Waele stopt als burgemeester Lennik

Willy De Waele (Open VLD) stopt als burgemeester van Lennik. Vorige week heeft hij zijn ontslag ingediend bij Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA). Dat heeft hij gisteren tijdens de gemeenteraad aangekondigd.

De Waele wilde op de gemeenteraad alleen kwijt dat hij ontslag neemt om persoonlijke redenen. Naar verluidt waren er al langer problemen binnen het schepencollege. Zo waren er meningsverschillen over het uithangen van de Belgische vlag aan het gemeentehuis.

Als minister Bourgeois het ontslag aanvaardt, is de kans groot dat Irina De Knop, een partijgenote van De Waele, de nieuwe burgemeester wordt. Gemeenteraadslid Filip Van Ginderdeuren zou dan haar schepenambt overnemen.

Willy De Waele is 73 en werd in 1970 voor het eerst verkozen in de Lennikse gemeenteraad. Hij was ook twee keer schepen. In 2001 werd hij burgemeester. De Waele was een vurig pleitbezorger van de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde.