DiCaprio schenkt 1 miljoen om tijger te redden

Leonardo DiCaprio (36) schenkt 1 miljoen dollar (737.000 euro) om de inspanningen te steunen om de tijger te redden. De Amerikaanse acteur is in Rusland voor een top over tijgers. Het vliegtuig dat hem daar naartoe moest brengen, moest zondag trouwens een noodlanding maken.

DiCaprio heeft onlangs samen met deskundigen van het Wereldnatuurfonds nog Nepal en Bhutan bezocht. Begin dit jaar nam hij ook al deel aan een campagne om 20 miljoen dollar in te zamelen voor de bescherming van de tijger.

Het vliegtuig dat DiCaprio naar Rusland moest brengen, heeft zondag trouwens een noodlanding moeten maken. De Boeing 767 van Delta Airlines kreeg motorproblemen en keerde meteen terug naar New York.

Na de noodlanding gaf de acteur naar verluidt handtekeningen aan de bemanningsleden en aan zijn medepassagiers. Volgens een woordvoerder volgde hij tijdens de noodlanding keurig de aanwijzingen van het personeel op.

Leonardo DiCaprio is bekend van films als "Titanic", "The aviator" en "Gangs of New York".