Goossens zoekt chef voor Hof van Cleve

Driesterrenkok Peter Goossens zoekt een chef om zijn team in restaurant Hof van Cleve te vervolledigen. Hij doet dat via een nieuw VTM-programma. Goossens benadrukt dat hij deze keer geen hobbykoks (of horeca-ondernemers) zoekt, maar een professionele chef.

"We zoeken een culinair talent om bij ons te komen werken. Iemand met passie, gedrevenheid, iemand waar vuur in zit", stelt Goossens het. Alle geschoolde of ervaren koks -jong of oud, man of vrouw- komen in aanmerking. De geselecteerden worden vervolgens 13 weken lang door Goossens opgeleid en getest. Voor het programma wordt een restaurant nagebouwd met een professionele keuken en plaats voor vijftig gasten.

De uiteindelijke winnaar mag alvast een jaar lang aan de slag in de keuken van Hof van Cleve. Het restaurant van Goossens in Kruishoutem kreeg gisteren nog drie sterren in de toonaangevende Michelingids en een 19,5 op 20 van GaultMillau.

Het nieuwe kookprogramma - met als werktitel "Goossens zoekt chef" - wordt vanaf maart uitgezonden. Goossens was eerder op tv te zien in "Mijn restaurant!" en zoekt momenteel ook "De beste hobbykok van Vlaanderen". Vanaf december lanceert Goossens samen met Studio 100 ook de digitale zender Njam!.