International Emmy voor Simon Cowell

Voormalig "American idol"-jurylid Simon Cowell heeft in New York een ere-Emmy gekregen. Groot-Brittannië won vijf prijzen, Portugal kreeg zijn eerste Emmy ooit. De International Emmy Awards worden jaarlijks uitgereikt aan programma's die buiten de VS gemaakt zijn.

Cowell, die na het vorige seizoen "American idol" verliet, kreeg de Founders Award uit handen van Rupert Murdoch. "Wie zei dat roem, geld en succes je zullen vernietigen, was volledig fout", zei Cowell, die vooral bekend is als "gemeen jurylid" in talentenjachten als "Britain's got talent", "X-factor" en "American idol".

Portugal won zijn eerste Emmy voor de telenovelle "My love". Groot-Brittannië won 5 Emmy's (onder meer voor "Shaun the sheep" en "Small island") en er waren ook prijzen voor Roemenië, Israël, Argentinië en Zuid-Korea.

Bob Hoskins kreeg de prijs voor beste acteur ("The street") en Helena Bonham Carter de prijs voor beste actrice ("Enid"). Zij waren zelf niet in New York om hun award op te halen. 

Lorne Michaels, de bedenker en producer van "Saturday night live", kreegt de Emmy Directorate Award.