Onthaalmoeder riskeert celstraf van 5 jaar

Een onthaalmoeder die verdacht wordt van de mishandeling van een vier maanden oude baby is voor de correctionele rechtbank van Leuven verschenen. De vrouw uit Lubbeek geeft toe dat ze de baby dooreengeschud heeft. Het openbaar ministerie vraagt vijf jaar cel.

Het is vandaag precies één jaar geleden dat de ouders hun baby Emmanuel halfdood aantroffen in het kinderdagverblijf in Kessel-Lo. De jongen, die epilepsie-aanvallen had, werd volgens het onderzoek een minuut lang door elkaar geschud en hardhandig aangepakt. Het kind is voorgoed blind en wordt gevoed door een maagsonde.

Eerst ontkende de onthaalmoeder de feiten, maar nadien gaf ze toe dat ze de baby slecht behandeld had. Op het ogenblik van de feiten was ze 23. Met haar diploma van kinderverzorgster kon ze zelf een kinderdagverblijf openen. Volgens de advocaat van het slachtoffer was de vrouw niet in staat om een crèche open te houden.

Het openbaar ministerie eist vijf jaar cel, het grootste gedeelte met uitstel. "Ze moet gestraft worden. De wetgeving moet veranderen voor de toekomstige kinderen. Het gaat niet alleen over mijn baby, maar voor iedereen met een baby in een kinderdagverblijf",  zei de moeder van Emmanuel.