PVDA: "Probleem is niet taal, maar S-E-X"

De Belgische extreemlinkse PVDA heeft een nieuwe campagne gelanceerd waarmee de partij de aandacht wil verschuiven van het communautaire naar het sociaal-economische.

De slogan van de campagne luidt: "Het probleem is niet de taal wel de S-E-X". "We hebben het daarbij niet over de geslachtsdaad", verduidelijkt partijvoorzitter Peter Mertens (foto). "S-E-X staat voor sociale zekerheid, economische crisis en xenofobie. Wij willen namelijk de echte problemen van de mensen aanpakken."

De PVDA vindt dat er te veel gefocust wordt op het communautaire en te weinig op het sociaal-economische. "De gevestigde partijen voeren een beleid dat iedereen wil doen terugplooien op de eigen taalgemeenschap", klinkt het. "Vlaamse, Waalse of Brusselse werknemers kampen met dezelfde sociale en economische problemen, maar sommige partijen blijven afkeer of zelfs haat kweken tegen alles dat anders of Waals is", besluit Mertens.

De PVDA hoopt het debat te kunnen aangaan met de N-VA over sociaal-economische thema's. De extreemlinkse partij wil naar eigen zeggen de N-VA-kiezers wijzen op de asociale socio-economische standpunten van die partij.