Sekkaki even ontsnapt uit de gevangenis

In Marokko is de Marokkaans-Belgische gangster Ashraf Sekkaki even ontsnapt uit de gevangenis. Hij kon vrij snel opnieuw worden opgepakt. De ontsnapping gebeurde uitgerekend luttele dagen voor zijn proces.

Sekkaki wacht in Marokko op zijn proces. Eerder was hij betrokken bij de spectaculaire ontsnapping uit de Brugse gevangenis met een helikopter. Hij kon nog vluchten tot Marokko, maar werd daar toen door de Marokkaanse politie ingerekend na een klopjacht.

Ontsnappingskoning Sekkaki pleegde in België verschillende gewapende overvallen. Voor hij wegraakte uit de gevangenis van Bruggen verschalkte hij ook al de bewakers in Turnhout. Met de ontsnapping in Marokko is hij dus niet aan zijn proefstuk toe. Overigens noemt hij zichzelf geen ontsnappingskoning, "want dat is iemand die één keer ontsnapt en zich daarna nooit meer laat oppakken."

Volgens zijn advocaat Sven Mary zou de ontsnapping zonder geweld gebeurd zijn. Overigens is het niet helemaal zeker of Sekkaki opnieuw gevat is: de ene bron bevestigt dat, de andere ontkent dat.