Vande Lanotte heeft nog bilaterale contacten

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) legt vandaag de laatste hand aan zijn compromisvoorstel. Hij controleert nog een aantal gegevens van het voorstel tot financieringswet, dat hij de voorbije dagen heeft uitgewerkt. Vanaf morgen gebruikt hij de tekst als onderhandelingsnota.

Bemiddelaar Vande Lanotte werkte de voorbije dagen voort aan zijn compromisvoorstel voor de herziening van de financieringswet, die de geldstromen in ons land regelt.

Normaliter zou hij zijn tekst vanavond aan de zeven partijen die tot nu toe betrokken waren bij de onderhandelingen over een staatshervorming (N-VA, CD&V, SP.A, Groen!, PS, CDH en Ecolo) overmaken.

Vandaag werd vernomen dat Vande Lanotte nog een aantal bilaterale contacten heeft met enkele voorzitters van de zeven partijen om te zien hoe die onderhandelingen zullen verlopen.

In de late namiddag staan gesprekken met de vertegenwoordigers van Ecolo en Groen! en om 19 uur met het CDH op de agenda. Morgen krijgen de zeven voorzitters dan de tekst van Vande Lanotte en kunnen de echte onderhandelingen hierover beginnen. Het staat wel vast dat hij morgen de zeven partijen nog niet samen rond één tafel zal brengen.