Verdachte pakjes bleken huishoudtoestellen

Op de luchthaven van de Amerikaanse stad Boston zijn twee verdachte pakketten onderschept. Die waren afkomstig uit Nigeria. Het bleek een storm in een glas water, want nader onderzoek leerde dat de pakjes onschadelijk waren: er bleken huishoudtoestellen in te zitten.

De pakketten werden ontdekt door een speciaal getrainde speurhond in de vrachthangar van de maatschappij Delta Airlines in Boston. De politie zette de zone af en de pakketten werden onderzocht door ontmijners.

De omgeving werd afgezet, maar omdat de cargohangar ver van de passagiersterminal ligt, was er daar geen hinder. Uiteindelijk bleek het dus vals alarm te zijn.

De twee verdachte pakketten waren afkomstig uit het West-Afrikaanse land Nigeria. Begin deze maand zijn al eens twee bompakketten onderschept op luchthavens in Groot-Brittannië en Dubai. Die waren afkomstig uit Jemen en waren bestemd voor joodse synagogen in Chicago.