"F.C. De Kampioenen"-expo in station Antwerpen

Op zondag 26 december opent in het Centraal Station van Antwerpen de expo "De wereld van F.C. De Kampioenen". De decors van de populaire komische serie verlaten voor het eerst de VRT. Op zaterdag 4 december start het 21e en laatste seizoen op Eén.

In de interactieve expo kan de bezoeker onder meer een kijkje nemen in de slaapkamer van Boma en de toonzaal van Fernand. Daarnaast worden ook de leukste rekwisieten en kostuums uit de reeks tentoongesteld.

Aan het eind van de expo kunnen de bezoekers een "dagschotel" of een "warme choco" drinken in de kantine van de ploeg. Daarnaast kan je ook je kennis over De Kampioenen laten testen en ontdekken met welke Kampioen je de meeste gelijkenissen vertoont.

De expo loopt tot en met 30 januari.

"F.C. De Kampioenen" eindelijk kampioen?

Het 21e seizoen van de komische tv-serie "F.C. De Kampioenen" gaat op zaterdag 4 december van start op Eén. Na 21 jaar en 273 afleveringen zal het doek vallen over de langstlopende komische serie in de geschiedenis van de openbare omroep.

"F.C. De Kampioenen" volgt al 20 jaar het wel en wee van de spelers, trainer en voorzitter van een van de slechtst presterende cafévoetbalploegen aller tijden. De eerste aflevering werd uitgezonden op zaterdag 6 oktober 1990.

In 1990 zei de eerste scripteditor, Luc Beerten, dat er 5 reeksen zouden gemaakt worden van de serie. Uiteindelijk werden het er 21. In juni vorig jaar kondigde de VRT aan dat de reeks wordt stopgezet in 2011, na de uitzending van de 273e aflevering van de serie.

De opnames van het laatste seizoen zijn nog niet afgerond. Midden december zullen Johny Voners (Xavier Waterslaeghers), Marijn De Valck (Balthazar Boma), Loes van den Heuvel (Carmen Waterslaeghers-Vandormael), Ann Tuts (Doortje Van Hoeck), Herman Verbruggen (Marc Vertongen), An Swartenbroeckx (Bieke Crucke) en Jaak Van Assche (Fernand Costermans) voor het laatst in hun rol kruipen. De laatste inlachsessie vindt begin januari plaats.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen heeft de veelbelovende titel "Champagnevoetbal" gekregen. Voorzitter Balthazar Boma zal zijn ambities voor het nieuwe voetbalseizoen kenbaar maken. Hij wil niet alleen mooi voetbal zien, hij wil voor het eerst in de geschiedenis van zijn ploeg kampioen spelen.