Adrien Brody haalt slag thuis in rechtbank

De Amerikaanse acteur Adrien Brody heeft een rechtszaak gewonnen tegen de makers van de thriller "Giallo". Brody had de producenten van de film aangeklaagd omdat ze hem nog 480.000 euro achterstallig loon moeten uitbetalen.

De actiefilm "Giallo" werd in 2008 in Italië werd opgenomen. Adrien Brody vertolkt een dubbelrol in de prent. Een rechter in Amerika heeft beslist dat de film pas uitgebracht mag worden als Brody zijn loon heeft ontvangen. Tot dan mag ook zijn beeltenis niet in de film of op promomateriaal getoond worden.

Adrien Brody eiste dat de film niet op dvd mag worden uitgebracht, maar die eis is niet ingewilligd. Toch ziet het er niet naar uit dat de producenten de film kunnen uitbrengen zonder de scènes met de Amerikaanse acteur.

Adrien Brody brak wereldwijd door in de film "The pianist" van Roman Polanski in 2002. Zijn vertolking van Wladyslaw Szpilman leverde hem een jaar later de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol op. De Amerikaanse acteur was ook te zien in "The thin red line", "The village", "King Kong" en de remake van "Predator" uit 1987, getiteld "Predators".