Al 2 miljoen Beatlessongs verkocht via iTunes

Een week nadat het werk van The Beatles op iTunes gelanceerd werd, zijn er wereldwijd al 2 miljoen nummers en 450.000 albums van de groep gedownload, meldt Apple. "Abbey Road" (1969) is het best verkochte album, "Here comes the sun" het best verkochte nummer.

Ook andere klassiekers zoals "The white album" en "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" doen het goed.

De muziek van The Beatles wordt pas sinds vorige week aangeboden op iTunes. De Britse groep en hun entourage lagen decennialang in conflict met de Amerikaanse computerfabrikant omdat het label van de band ook Apple heet. Ook over de prijs van de nummers en de bijhorende auteursrechten raakte men het zeer moeilijk eens.

De liedjes zijn nu even duur als hedendaagse nummers die op iTunes worden aangeboden. Een liedje kost 1,29 euro, een volledig album 12,99 euro. De volledige set met de geremasterde platen  kan worden gedownload voor 149 euro.