Festivals in running voor Europese prijzen

Elf Belgische muziekfestivals zijn genomineerd voor de tweede editie van de Europese Festival Awards. De uitreiking vindt op 12 januari 2011 plaats op de 25e editie van het showcase-event Eurosonic-Noorderslag in Groningen in Nederland.

De elf genomineerde festivals uit België zijn: Pukkelpop, Rock Werchter, Couleur Café, Dour Festival, Lokerse Feesten, Zeverrock, Absolutely Free Festival, Once Upon A Festival, Leffingeleuren, I Love Techno en Daydream Festival.

Er worden in januari in Groningen prijzen uitgereikt in zes categorieën: best major festival, best medium sized festival, best small festival, best new festival, line-up of the year en best indoor festival.

Vorig jaar vielen Rock Werchter, Dour Festival en Cactus Festival in de prijzen. Toen waren zeven Belgische festivals genomineerd.