Horroractrice Ingrid Pitt is overleden

Actrice Ingrid Pitt, die vooral bekend is van haar rollen in horrorfilms als "The vampire lovers" (1970) en "Countess Dracula" (1971), is overleden. Ze is 73 geworden.

Pitt is de dochter van een Duitse vader en een Poolse moeder. Tijdens WO II zat ze in een concentratiekamp.

Haar dochter Steffanie maakte het nieuws van haar overlijden bekend. Ze hoopt dat haar moeder herinnerd zal worden als Countess Dracula, "met haar prachtige tanden en weelderige boezem".

De carrière van Pitt begon met enkele kleinere rollen in Spaanse films in het midden van de jaren 60. In 1968 stond ze naast Clint Eastwood en Richard Burton in "Where eagles dare". Haar doorbraak kwam er met haar rol van vampier in de succesvolle horrorfilm "The vampire lovers". In de jaren 70 werd ze een van de belangrijke actrices in het Britse horrorgenre. Andere films waarin ze meespeelde waren onder meer "The wicker man" (1973), "Who dares wins" (1982), "Smiley's people" (1982) en "Wild geese II" (1985).

Pitt werkte vooral voor Hammer Film Productions. "Ze was de voorbode van een tijdperk van seksueel expliciete horrorfilms in de jaren 70, maar dat doet geen afbreuk aan haar kwaliteiten als actrice", zegt historicus Marcus Hearn.

De actrice schreef zelf ook verschillende boeken over haar carrière in het horrorgenre.