Louis van Dievel schrijft boek over Vangheluwe

Louis van Dievel heeft een nieuwe roman geschreven "Ik noem Roger". In het boek probeert de schrijver in de ziel te kijken van Roger Vangheluwe, de voormalige bisschop van Brugge die jarenlang zijn minderjarige neef misbruikt heeft en nu ondergedoken leeft.

In het boek verdedigt Roger zich voor een camera. Hij wil een filmpje laten maken om op YouTube te plaatsen. Het boek is een portret van een "man die zich als dienaar Gods vrij van zonden waant, (...) een man die zich tot op het laatst aan zijn bisschopsmijter heeft vastgeklampt."

"Ik noem Roger" verschijnt op 1 december bij uitgeverij Vrijdag. Van Dievel, die ook VRT-journalist is, is vooral bekend van "De Pruimelaarstraat" (2006). Dit boek over moordenaar Staf van Eycken werd bij 't Arsenaal in Mechelen ook bewerkt tot een toneelstuk en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs.