Nieuw homohuwelijk in Leuven-Centraal

In de gevangenis van Leuven-Centraal zijn 2 mannelijke gedetineerden met elkaar getrouwd. De plechtigheid werd bijgewoond door enkele familieleden, vrienden uit het toneelgezelschap van de gevangenis, de directie en cipiers.

De ene man, een vijftiger, zit een levenslange celstraf uit voor 3 moorden. Zijn partner, een twintiger, kreeg 8 jaar cel na een verkrachting.

Omdat beiden in de cel zitten, werd de plechtigheid voltrokken in de gevangenis zelf. Dat is een uitzonderingsmaatregel die enkel wordt toegestaan voor gedetineerden of mensen die gehospitaliseerd zijn.

Het is niet het eerste homohuwelijk in Leuven-Centraal want ook vorig jaar trouwden er al eens 2 gedetineerden. Naast dat huwelijk waren er ook nog eens 3 huwelijken tussen een man en een vrouw.